ATVIRAS PEDAGOGAS. ATVIRAS VAIKAS. KVIETIMAS DUOTI IR PAIMTI RANKĄ

Sensorinės pasakos

Minime pasaulinę autizmo supratimo dieną sensorinių pasakų skaityme. Mūsų darželio vaikai dalyvavo sensorinėje pasakoje ,,Kelionė per atradimų šalį“. Logopedės kurta sensorinė pasaka yra apie tris personažus, kurie turi autizmo sutrikimą, dauno sindromą ir hiperaktyvumo sutrikimą. Šie pasakos veikėjai keliauja mišku link paslaptingojo Atradimų pasaulio šaltinio, kurio vanduo turi stebuklingą galią – paversti vaikų silpnybes jų stiprybėmis. Kelionės metu visi trys personažai susiduria su įvairiais iššūkiais, tačiau kiekvieno vaiko galios padeda jiems keliauti toliau ir pasiekti tikslą.

Pasakos metu vaikai atliko kalbinio kvėpavimo pratimus, vaikščiodami sensoriniu kilimėliu įsivaizdavo miško taką, uostė skirtingus miško kvapus, ,,skynė“ dykumų gėles nuo smėlėto šviečiančio stalo, klausėsi raminančios, mistinės gamtos garsų muzikos ir kitaip įtraukė savo visus pojūčius.

Vaikų kelionė su pagrindiniais veikėjais parodė, kad kiekvienas iš mūsų turi savo ypatingas stiprybes, kurias reikia atrasti ir įvertinti. Magiškoje Atradimų šalyje skirtingumai buvo vertinami kaip brangiausi turtai, o draugystė ir supratimas tapo jų kelionės širdimi. Pasibaigus pasakai vaikai buvo kviečiami nupiešti, kaip jautėsi, ką prisimena, kas labiausiai paliko įspūdį sensorinės pasakos metu.